Paula Toro ● Profesora Asociada

Grado Académico
Doctorado en Zootecnia y Gestión Sostenible, Universidad de Córdoba, España
Título(s) Profesional
Ingeniero Agrónomo, Pontificia Universidad Católica de Chile
Descripción
Ingeniera Agrónoma y Magíster en Ciencias Animales de la Pontificia Universidad Católica de Chile. Máster en Zootecnia y Gestión Sostenible y Doctorado en Zootecnia y Gestión Sostenible de la Universidad de Córdoba, España.
Editorial: Feeding and nutritional strategies to reduce livestock greenhouse gas emissions: Volume II
• Paula Toro Mujica •Producciones resilientes para la permanencia y transformación de los pequeños productores agropecuarios de Ixtlahuaca, México
• Paula Toro Mujica •Diversity in smallholder dairy production systems in the Brazilian semiarid region: Farm typologies and characteristics of raw milk and water used in milking
• Paula Toro Mujica •Consumer attitudes toward dairy products from sheep and goats: A cross-continental perspective
• Paula Toro Mujica •Characterisation of dairy female calf management practices in southern Chile
• Paula Toro Mujica •Typification, characterization and differentiation of sheep production systems in the Brazilian semiarid region
• Paula Toro Mujica •Chemical and fatty acid composition of Manchego type and Panela cheeses manufactured from either hair sheep milk or cow milk
• Paula Toro Mujica •Evaluation of Feed Strategies and Changes of Stocking Rate to Decrease the Carbon Footprint in a Traditional Cow-Calf System: A Simulation Model
• Paula Toro Mujica •Editorial: Feeding and Nutritional Strategies to Reduce Livestock Greenhouse Gas Emissions
• Paula Toro Mujica •- REVISTA animals
- ● 2021
Knowledge and Perception on Animal Welfare in Chilean Undergraduate Students with Emphasis on Dairy Cattle
• Paula Toro Mujica •Perspectives of abandonment/continuity of typological groups of sheep farms in the semi-arid region of Central Chile
• Paula Toro Mujica •- REVISTA animals
- ● 2019
Trends and Drivers of Change of Pastoral Beef Production Systems in a Mediterranean-Temperate Climate Zone of Chile
• Paula Toro Mujica •Effect of olive oil in dairy cow diets on the fatty acid profile and sensory characteristics of cheese
• Paula Toro Mujica •Authentication of retail cheeses based on fatty acid composition and multivariate data analysis
• Paula Toro Mujica •- REVISTA Mljekarstvo
- ● 2018
Factors affecting consumption of retail milk in Chile
• Paula Toro Mujica •Carbon footprint of sheep production systems in semi-arid zone of Chile: A simulation-based approach of productive scenarios and precipitation patterns
• Paula Toro Mujica •- ● Enero 2023
Transferencia huevos con calidad integral certificada
Co-Investigador/aInvestigador/a Responsable- ● Enero 2022
- ● Enero 2023
Influencia de factores ambientales y productivos sobre las comunidades microbianas en ganaderías de caprino lechero en Chile
Patrocinante- ● Julio 2021
- ● Julio 2023
Gestión Inteligente de Recursos Hídricos para la Agricultura
Co-Investigador/a- ● Marzo 2021
La tecnología NIR como herramienta de apoyo a la investigación agrícola y pecuaria
Co-Investigador/aCo-Investigador/a- ● Marzo 2021
XIII Concurso de Proyectos de Diplomado Regional en Temas de Ciencia, Tecnología e Innovación
Co-Investigador/aCo-Investigador/a- ● Enero 2021
- ● Enero 2023
Red de colaboración internacional para el fortalecimiento del uso de la tecnología NIR como una herramienta de validación de calidad, origen e inocuidad de productos agropecuarios
Investigador/a Responsable- ● Noviembre 2019
- ● Noviembre 2021
Fondecyt de Iniciación
Co-Investigador/aCo-Investigador/a- ● Octubre 2018
Plataforma geo-referencial predictiva del crecimiento de pradera natural de secano para la gestión sustentable de sistemas pecuarios
Co-Investigador/aCo-Investigador/a- ● Diciembre 2017
- ● Diciembre 2020